Goed spel Anderlecht moet nog wachten: "Als je denkt dat we om de vijf minuten een kans gaan creëren, ben je fout"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Kortrijk
| 11 reacties

René Weiler blijft erbij dat de kwaliteit van het spel voorlopig niet belangrijk is

Goed spel Anderlecht moet nog wachten: "Als je denkt dat we om de vijf minuten een kans gaan creëren, ben je fout"
Foto: © photonews

Anderlecht won met 1-3 in Kortrijk, maar indruk maken, deden de Brusselaars niet. Het dubbeltje viel nu op hun kant en dat is wat het belangrijkste is voor René Weiler. Want goed spel is duidelijk een kwestie van opinie...

Weiler kon er niet veel over zeggen in zijn analyse. "Nee, ik heb niet veel te zeggen", haalde hij de schouders op. "We hebben geluk gehad met de penalty en dat Boeckx een goeie redding in huis had. Na de rode kaart hebben we goed verdedigd en niet veel weggegeven. De eerste helft hebben we wel twee-drie keer geluk gehad."

Weiler zag zijn team de laatste weken wel hechter aan elkaar hangen. "Er is veel meer solidariteit in de ploeg de laatste weken", zag de Zwitser. "We zijn nog altijd aan een nieuwe ploeg aan het bouwen, maar ondertussen is het een echt team geworden."

"Goed verdedigen is ook kwaliteit."

En dan kwam de vraag of hij denkt dat de kwaliteit nu ook beter gaat worden. (licht geagiteerd) "Kwaliteit? We speelden tegen Charleroi en Kortrijk, twee teams die het ook niet slecht doen hé. Er had hier dit seizoen nog niemand gewonnen. Als je denkt dat we om de vijf minuten een kans gaan creëren, ben je fout. Voetbal is werken. Vergeet even dat goed spel, we construeren nog en dat neemt tijd in beslag. Goed verdedigen is ook kwaliteit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties