De 'Formule' waar Anderlecht momenteel op teert: Wij tegen de rest van de wereld

De 'Formule' waar Anderlecht momenteel op teert: Wij tegen de rest van de wereld
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft dé manier gevonden om voorlopig het gebrek aan automatismen te camoufleren. En het is iets waar René Weiler enorm blij mee is, want het geeft hem krediet terwijl hij verder werkt aan de gebreken. Solidariteit is het codewoord bij paars-wit.

Waar Anderlecht de afgelopen twee seizoenen kritiek oogstte om het gebrek aan mentaliteit is dat dezer dagen niet meer aan de orde. Het was opvallend hoe de spelers de afgelopen weken benadrukten hoe de sfeer binnen de groep er beter op was geworden. De kritiek heeft hen dichter bij elkaar gebracht, zei Youri Tielemans vrijdag nog.

Ook Stanciu kreeg van iedereen steun.

En blijkbaar is dat ook zo, leert navraag. Het team is hechter, de spelers hebben de rangen gesloten en hebben een gevoel van 'wij tegen de rest van de wereld' gecreëerd. Iets wat trainers graag hebben, maar bij paars-wit is het niet door René Weiler ontstaan. Trainers als Vanhaezebrouck en Preud'homme halen al eens graag aan dat iedereen hun club onderuit wil halen, bij Anderlecht is dat gevoel in de spelersgroep ontstaan.

De vele kritiek, dikwijls op de man gespeeld, hebben iedereen voor elkaar doen werken. Aan de sfeer zal het de komende weken dus niet liggen. Tielemans speelt daarin een belangrijke rol. Sofiane Hanni mag dan wel de kapitein zijn, maar de 19-jarige middenvelder is de natuurlijke leider van het team.

De sfeer is goed.

Tielemans is ook de man die René Weiler tot het uiterste in bescherming zal nemen. Als jongen van het huis is Tielemans onbesproken bij bestuur en supporters. En hij is één van de drie spelers die door Weiler als incontournable beschouwd worden. Alexandru Chipciu en Lukasz Teodorczyk zijn de andere twee. Alledrie zijn trouwe luitenanten op het veld.

Gezien hoe Tielemans gisteren de spelers bij de 1-3 richting Weiler loodste? Slim gezien van hem, aangezien het voor de perceptie niet goed was dat iedereen met Nicolas Frutos aan het vieren was. Maar ook opmerkelijk: er wordt uitbundig gevierd. Dat hebben we ook al anders gezien na een goal. Anderlecht tegen de rest van de wereld? Het kan een succesformule zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties