Coach wil winterbreak invoeren in de Premier League, normaal de drukste periode van het jaar

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Coach wil winterbreak invoeren in de Premier League, normaal de drukste periode van het jaar
Foto: © photonews

Waar de meeste landen binnenkort aan de winterstop beginnen, zal er in Engeland zoals gewoonlijk alleen maar meer gespeeld worden de komende paar weken. Sunderland-Trainer David Moyes wil die traditie graag doorbreken.

Moyes wil een winterbreak zien tijdens de eerste twee weken van januari zodat spelers kunnen recupereren en van hun familie kunnen genieten. De speeldagen op Boxing Day en Nieuwjaarsdag zou hij wel hetzelfde houden: "De matchen met Kerstmis en Nieuwjaar zijn altijd al deel geweest van de cultuur, en ik vind niet dat we dat moeten veranderen."

"Spelers die al een tijdje in dit land spelen, weten het belang van deze periode en zijn gewend aan de extra vereisten. Dat kan moeilijker zijn voor spelers uit andere landen die niet gewend zijn aan deze speelkalender," vertelt Moyes aan Goal.

Voordelen van winterbreak

In zijn tijd bij Real Sociedad heeft de Schot de voordelen van een winterstop meegemaakt. "In Spanje hebben ze twee weken vrij in januari, daardoor konden de spelers een week verlof nemen en een week trainen in voorbereiding voor de volgende match. Ik merkte dat het de spelers goed deed. Een tweede voordeel was de extra spanning voor de eerste wedstrijd na de break."

In het geval van Sunderland is het wel te begrijpen: ze spelen de komende paar weken tegen Watford, Manchester United, Burnley en Liverpool.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties