Balans na de heenronde in hoogste amateurafdeling: Beerschot-Wilrijk op weg naar vierde titel op rij?

Koen Frans
Koen Frans
| 10 reacties
Balans na de heenronde in hoogste amateurafdeling: Beerschot-Wilrijk op weg naar vierde titel op rij?
Foto: © jan mees

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

De heenronde in de hoogste amateurliga zit erop en KFCO Beerschot-Wilrijk staat soeverein aan de leiding. De Kielse Ratten lieten amper vijf punten liggen en lijken nu al op weg naar een vierde titel op rij.

Na vijftien speeldagen staat Beerschot-Wilrijk comfortabel aan de leiding in eerste amateur. De indrukwekkende cijfers werden al vaak belicht, maar we geven ze voor de volledigheid nog eens mee. Dertien overwinningen, 33 goals gemaakt, amper 8 tegen. In tien van de vijftien wedstrijden hield doelman Clepkens de nul. Eerste achtervolger Deinze telt acht punten minder, Dessel en Virton volgen al op respectievelijk negen en twaalf punten.

Het is een understatement om te zeggen dat de troepen van Marc Brys een goede heenronde achter de rug hebben. De kroniek van een aangekondigde vierde titel op rij? Daarvoor is het nog te vroeg. Na de terugronde spelen de eerste vier ploegen immers nog een play-off met halvering van de punten. Noem het gerust play-off I van de amateurclubs. In de Jupiler Pro League hebben die play-offs al vaker voor onverwachte plotwendingen gezorgd.

Dessel bewees op de achtste speeldag hoe je de leider pijn kan doen.

 

Schoon volk

Beerschot-Wilrijk steekt er puur cijfermatig met kop en schouders bovenuit, maar dat wil niet zeggen dat de verzamelde concurrentie zich zal neerleggen bij een figurantenrol in het Kielse sprookje. Dessel bewees op de achtste speeldag hoe je de leider pijn kan doen: met hoge pressing en een vlotte balcirculatie. De ploeg van Patrick Witters kon als enige in de competitie de scalp van de Brys Boys pakken (1-3 winst).

Zoals je op Voetbalkrant de voorbije maanden kon lezen, loopt er ook bij de tegenstanders van Beerschot-Wilrijk heel wat schoon volk rond. Ex-eersteklassers en zelfs ex-internationals die in de herfst van hun carrière nog steeds aardig tegen een bal kunnen trappen, maar ook jonge talenten die door tegenslagen wat lager zijn afgezakt.

Grote spelerskern

Het grote verschil tussen Beerschot-Wilrijk en de concurrentie is de omvang van de spelerskern. Net als alle andere ploegen heeft Beerschot-Wilrijk al de nodige blessuregolven gekend, maar die worden op het Kiel haast probleemloos opgevangen. Marc Brys kan voor elke positie twee (of meerdere) evenwaardige alternatieven de wei insturen.

Kleppers als Mo Messoudi en Bjorn Ruytinx hebben dit seizoen door omstandigheden nog maar nauwelijks gespeeld. Vorig weekend mocht de Togolese international Fessou Placca voor het eerst opdraven na maanden van arbeidsongeschiktheid. De weelde is enorm. Zal dat aan het einde van de rit het verschil maken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties