KBVB wil met ambitieus project meer kwaliteit in arbitrage pompen en haalt AA Gent als groot voorbeeld aan

KBVB wil met ambitieus project meer kwaliteit in arbitrage pompen en haalt AA Gent als groot voorbeeld aan
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is al veel gesproken over de kwaliteit van de arbitrage dit seizoen. Maar ook over het gebrek aan interesse om scheidsrechter te worden. De KBVB wil die twee zaken in één klap oplossen.

De Belgische voetbalbond wil in vijf profclubs een 'Referee Academy' oprichten. Bij AA Gent werden de clubscheidsrechters de voorbije twee seizoenen al intensief begeleid. De Ghelamco Arena was vrijdag dan ook het ideale podium om het project toe te lichten.

"De opleiding in profclubs is kwalitatief hoger, omdat deze jonge scheidsrechters de kans krijgen om wedstrijden te leiden van aanzienlijk niveau", zegt Kris Bellon, manager van het Referee Department van de KBVB, bij Sporza. "De snelheid van uitvoering ligt hierbij hoger, waardoor de jonge refs sneller rijp worden en op korte tijd een aantal competenties beter oppikken door de intensieve begeleiding binnen deze clubs."

"Clubs die jonge clubrefs intensief begeleiden, halen er alleen maar voordelen uit: ze krijgen meer refs en kwalitatief zijn de refs beter wanneer ze overstappen naar het officiële circuit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties