Reactie De diagnose van Westerlo: Totaal gebrek aan vertrouwen

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Westerlo
| 4 reacties
De diagnose van Westerlo: Totaal gebrek aan vertrouwen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zag er een hele poos goed uit, voor staartploeg KVC Westerlo in eigen huis tegen Sporting Lokeren. Met een verdiende 1-0 voorsprong haalden ze de rust, maar na de 1-1 zakte alles in elkaar.

Als een kaartenhuisje, om het met een huizenhoog cliché te zeggen. Michaël Heylen zag het met lede ogen aan. "We begonnen heel goed aan de wedstrijd met hoge druk en goeie acties. Ook de 1-0 kwam op een perfect moment. Maar de tweede helft starten we met een te vermijden fout."

"Die 1-1 vlak na de rust deed ons heel veel pijn." De moed zakte zienderogen in de schoenen bij Westerlo. "Ik merkte het zelf ook, ik zag die kopjes naar beneden gaan na de 1-1. Ik dacht: 'het zal toch niet waar zijn.' We hadden ervoor moeten gaan, we bewezen in de eerste helft dat we het konden."

Te weinig leiders bij Westerlo

"Als je in de eerste helft niet moet onderdoen tegen die ploeg, moet je zelfs na een tegenslag met vertrouwen kunnen blijven spelen." Ondanks zijn jeugdige leeftijd probeer Heylen het tij nog te keren. "Ik probeerde iedereen nog aan te vuren, maar we hebben te weinig jongens die op dat moment opstaan. Dat heb je of dat heb je niet. Iemand als Maxime Annys missen we op zo'n moment."

Nu moet Westerlo winnen op Moeskroen, anders wordt het heel moeilijk. "Daar moeten we absoluut winnen. Zelfs een gelijkspel is geen optie", sloot Heylen af die met een rouwband speelde voor zijn overleden grootvader. We willen bij dezen Michaël en zijn familie veel sterkte toe te wensen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties