Vanhaezebrouck weet wat er buitenshuis misloopt voor AA Gent: "Dààr ligt het probleem"

Redactie
| 12 reacties
Vanhaezebrouck weet wat er buitenshuis misloopt voor AA Gent: "Dààr ligt het probleem"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent ging dit weekend met 3-1 onderuit op het veld van Sint-Truiden. Hoe komt het dat de Buffalo's zo weinig punten sprokkelen op verplaatsing. Trainer Hein Vanhaezebrouck weet waar het schoentje knelt.

"7 op 30 op verplaatsing is veel te weinig", weet ook Hein Vanhaezebrouck. "Maar tel daar drie punten bij en we hebben er evenveel als Club Brugge. Zulte Waregem heeft overigens net als ons al 14 goals geïncasseerd op verplaatsing", zei de Gent-coach in Extra Time.

"Ik dacht dat het aan mijn verdediging lag omdat we zo weinig de nul houden, maar we scoren gewoon veel te weinig. Van de tien matchen die we buitenshuis hebben gespeeld, zijn er vier waarin we niet konden scoren. In totaal scoorden we 9 keer op verplaatsing. Zulte Waregem 17 keer. Dat is het verschil", aldus Vanhaezebrouck.

We hebben Raman laten vertrekken, maar hadden hem beter wat langer gehouden.

Infiltraties

"We creëren veel te weinig. We missen ideeën en infiltraties voorin", gaat de Gent-coach verder. "We hebben Raman laten vertrekken, maar hadden geen degelijke vervanger. We hadden hem beter wat langer gehouden. En Simon? Dat is meer een flankspeler. Ik heb het hier over iemand die vanuit het centrum kan infiltreren."

Vanhaezebrouck gaf toe dat Sint-Truiden goed stond. "Maar die ploeg speelt met vijf achterin en een ruit op het middenveld. Kijk naar hun vorige wedstrijden: ze geven quasi geen kansen en doelpunten weg." Of dat een pluim op de hoed van Leko is? "Nee, ik dacht dat Roland Duchâtelet die keuze had gemaakt", grapte Vanhaezebrouck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties