Gent even uit top-zes, maar: "Wij gaan niet uit play-off 1 vallen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 11 reacties
Gent even uit top-zes, maar: "Wij gaan niet uit play-off 1 vallen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent viel dinsdagavond door de overwinning van KV Mechelen even uit de top-zes. In het oefencomplex zat dus vanmiddag een coach die opstond met een virtueel plekje in play-off 2. Maar Vanhaezebrouck maakt zich geen zorgen.

De coach kreeg de vraag of hij zijn dominante filosofie niet moest aanpassen om punten te pakken. "We zijn constant bezig met punten te pakken, waarom zouden wij iets veranderen? We gaan niet op play-off 1 vallen", aldus Vanhaezebrouck gedecideerd.

Hij gaf na Sint-Truiden nochtans iets anders aan. Het bleek een psychologisch spelletje om zijn team op scherp te zetten. "Waarom ik dat zeg? Dat brengt iets teweeg, dat zet iets in beweging." Hij vindt dat het niveau niet zo slecht is.

De match op Sint-Truiden was onze enige slechte wedstrijd in tien partijen

"We lieten drie keer op rij punten liggen, maar in Westerlo waren de omstandigheden slecht en tegen Oostende verdienden we te winnen", ging Vanhaezebrouck verder. "Onze enige slechte wedstrijd was op Sint-Truiden, daar verloren we verdiend."

KV Mechelen kwam wel opzetten, maar voor de plaatsen in play-off 1 zullen de Kakkers meer dan een 12/12 nodig hebben. "Dat wordt nu niet beslist, dat is pas in februari en maart, niet vroeger", sloot de coach van Gent af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties