United na 18 op 18 van plek 6 naar ... plek 6, puntenverlies Liverpool, scorende Lukaku

United na 18 op 18 van plek 6 naar ... plek 6, puntenverlies Liverpool, scorende Lukaku

Voor Chelsea kon 2016 niet beter beginnen. Eerste achtervolger Liverpool morste met punten op het veld van staartploeg Sunderland. Manchester City won wel, maar had geen overschot tegen het Burnley van Steven Defour. En wat deed Manchester United?

Liverpool kon tot op drie punten van leider Chelsea naderen, maar de Reds - met Mignolet in doel en Origi op de bank - kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij degradatiekandidaat Sunderland. Sturridge en Mané brachten Liverpool twee keer op voorsprong, maar de onvermijdelijke Jermain Defoe maakte evenveel keer gelijk vanop de penaltystip. Origi viel nog in, maar dat veranderde weinig.

Pep Guardiola verraste in het thuisduel tegen Burnley door de uit schorsing teruggekeerde Sergio Agüero op de bank te laten starten. Kelechi Iheanacho kreeg nog eens zijn kans, maar het was middenvelder Fernandinho die een hoofdrol opeiste in de eerste helft. De Braziliaan kreeg terecht rood, City moest nog meer dan een uur met tien verder. Het stond 0-0 halfweg.

Na de pauze bracht Pep dan toch 'Kun' Agüero en dat loonde meteen. Na een uur stond het plots 2-0 na doelpunten van linksback Clichy én de vlot scorende Argentijnse pocketspits. Steven Defour viel nadien nog in bij de bezoekers en zag verdediger Ben Mee milderen tot 2-1. Daar bleef het bij. City nadert zo tot op zeven punten van Chelsea, dat morgen nog tegen Tottenham speelt.

Everton klopte Southampton met 3-0. De Toffees kwamen pas diep in de tweede helft op voorsprong. Enner Valencia brak de ban, Leighton Baines verdubbelde de score vanop de stip. Romelu Lukaku maakte in de slotfase de derde Everton-goal, het was zijn elfde competitietreffer van het seizoen.

De laatste wedstrijd van de dag was er eentje tussen West Ham United en Manchester United. De bezoekers wonnen met 0-2, al waren er enkele dubieuze beslissingen van het scheidsrechterlijk trio. Zlatan Ibrahimovic leek bijvoorbeeld een ongeldig doelpunt te hebben gemaakt, maar het feestje mocht doorgaan.

Marouane Fellaini bleef op de bank bij The Mancunians. Opmerkelijk: de club haalde zes overwinningen op rij binnen, maar is daarmee in de stand geen plek opgeschoven. Het staat nog steeds amper zesde in de stand en wil in 2017 toch nog wat opschuiven, zoveel is duidelijk.

02/01/2017 13:30Middlesbrough - Leicester City0-0
02/01/2017 16:00Everton - Southampton3-0
02/01/2017 16:00Manchester City - Burnley2-1
02/01/2017 16:00Sunderland - Liverpool FC2-2
02/01/2017 16:00West Bromwich - Hull City3-1
02/01/2017 18:15West Ham Utd - Manchester United0-2

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties