Martinez diep onder de indruk van 'buitengewone' Lukaku: "Zo allround en doelgericht op z'n 23ste, indrukwekkend"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 24 reacties
Martinez diep onder de indruk van 'buitengewone' Lukaku: "Zo allround en doelgericht op z'n 23ste, indrukwekkend"
Foto: © photonews

Romelu Lukaku blijft verbazen in de Premier League. De aanvaller zit ondertussen aan 21 goals op een totaal van 28 competitiematchen. Roberto Martinez zag Big Rom doorheen de jaren evolueren.

"Zijn afwerking blijft van buitengewone makelij", ging Martinez dinsdag in op het fenomenale seizoen van Lukaku. "Zijn doelgerichtheid is hij sinds zijn zestiende steeds verder blijven ontwikkelen. Dat resulteert nu in indrukwekkende statistieken. En hij is nog 'maar' 23..."

Romelu zoekt een uitdaging, maar dat betekent niet dat hij sowieso moet veranderen van club of competitie

De Catalaan werkte met onze landgenoot al samen bij Everton. "In zijn beginperiode focuste hij zich vooral op hoe hij 90 minuten in de Premier League zo goed mogelijk kon bolwerken. Vervolgens is hij zich steeds meer op alle facetten van een aanvaller gaan richten. De laatste jaren werd hij zéér allround."

Lukaku wil zijn contract bij The Toffees niet verlengen en snakt naar de Champions League. Een logische volgende stap? "Elke speler gaat in zijn carrière op zoek naar uitdagingen. Ook Romelu wil altijd maar beter worden. Maar dat betekent niet dat je sowieso moet veranderen van club of competitie", vindt Martinez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties