Dendoncker onder de indruk van fysieke paraatheid van Rode Duivel waar je het toch niet van verwacht: "Ongelofelijk hoe hard die is"

Redactie
| 3 reacties
Dendoncker onder de indruk van fysieke paraatheid van Rode Duivel waar je het toch niet van verwacht: "Ongelofelijk hoe hard die is"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We hebben het al een paar keer gezegd en geschreven: Leander Dendoncker is fysiek een beest. De middenvelder lijkt geen rust nodig te hebben, geen vervangingen of matchen op de bank. Dendoncker speelt gewoon alles. Maar zelfs hij was bij de Rode Duivels onder de indruk van de fysieke présence.

En dan toch van een onverwachte man. Dendoncker staat zelfs stevig op zijn benen, maar aan deze jongen kon hij niet tippen bij de nationale ploeg. "Als ik dan bij de ­Rode Duivels train, voel ik dat het nog steviger kan. Op training was ik echt onder de indruk van Thomas Vermaelen. Hoe hard die in de duels gaat: ongelofelijk", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Toch opvallend gezien het aantal blessures waarmee Vermaelen al kampte. Dendoncker is de meest reguliere middenvelder uit de Belgische competitie, maar zijn leerproces is nog niet voorbij. "Mousa Dembélé krijg je niet omver. Ik speelde er misschien geen minuut, maar ik stak wel veel op bij de Duivels."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties