Over het seizoen van Praet: "Het leek er een beetje op dat hij zijn geld niet waard was"

Redactie
| 44 reacties
Over het seizoen van Praet: "Het leek er een beetje op dat hij zijn geld niet waard was"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dennis Praet speelde een eerder anoniem eerste seizoen bij Sampdoria. Dat had ook veel te maken met zijn positie als linkermiddenvelder, maar toch hadden ze in Italië meer van hem verwacht. Vooral gezien zijn transfersom.

In zijn meer teruggetrokken rol kon Praet weinig aanvallend bijbrengen. "Net daarom is het zo moeilijk om hem echt te beoordelen. Zijn rendement was constant: hij heeft nooit echt slecht gespeeld, maar ook nooit uitmuntend. We zijn er dus nog niet echt uit wat voor type speler Praet is", vertelt Alessio Da Ronch, Sampdoria-watcher voor La Gazzetta dello Sport, bij Sporza.

"Je zou voor een dergelijk seizoen een voldoende kunnen geven aan een minder bekende speler die Sampdoria niet veel geld heeft gekost. Maar voor iemand die als een potentiële ster werd beschouwd, was dit toch een vrij anoniem seizoen."

Geld waard... of niet?

Praet kostte Sampdoria tien miljoen..."De trainer benadrukt vaak dat wij, de journalisten, wat in de war zijn door de transfersom van Praet. Als Sampdoria 3 miljoen voor hem betaald zou hebben, dan zouden we Praet een goeie aankoop gevonden hebben."

"Maar Sampdoria heeft 8 à 10 miljoen euro betaald: dan leek het er wel een beetje op dat hij dat geld niet waard was. Maar trainer Giampaolo zegt dat dat te veel meespeelt in ons oordeel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties