Hoeveel vervangingen, officieel of niet? Onduidelijkheden over België-Tsjechië opgelost

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst en Hermès Van Damme vanuit Tubize
| 14 reacties
Hoeveel vervangingen, officieel of niet? Onduidelijkheden over België-Tsjechië opgelost

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels sparren maandagavond in het eigen Koning Boudewijnstadion tegen Tsjechië. Roberto Martinez was van plan om veel veranderingen door te voeren, maar kwam van een kale reis terug. En er is nog meer nieuws.

De Spaanse bondscoach van onze Rode Duivels liet op de persconferentie van zondag nog verstaan dat hij zo goed als alle spelers minuten wil gunnen in de twee komende duels. Dat betekent dat er zeker in de oefenpot van maandag heel wat wissels doorgevoerd zullen worden.

De Belgische voetbalbond en hun Tsjechische tegenhanger waren al overeengekomen dat het duel geen officiële wedstrijd zou zijn en wilde zo meer dan zes wissels per ploeg toestaan.

Maar dat laatste mag dan toch niet: "Tijdens de interland België-Tsjechië van vanavond om 20:45 zal elke ploeg dan toch maximaal zes vervangingen doorvoeren. FIFA verbiedt zijn scheidsrechters meer dan zes vervangingen per ploeg te laten doorvoeren waarna beide bonden zich bij deze situatie hebben neergelegd", klinkt het bij de KBVB. De wedstrijd blijft wel onofficieel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties