Bekijken de clubs het verkeerd? "Respect voor de trainer in België is verdwenen"

Redactie
| 12 reacties
Bekijken de clubs het verkeerd? "Respect voor de trainer in België is verdwenen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vergeleken met buitenlandse competities is er in België elk seizoen opnieuw een ware trainerscarrousel. Sporza-commentator Tom Boudeweel nam dat fenomeen en de huidige situatie onder de loep.

In de huidige competitie worden trainers vaak aan hun lot overgelaten. "Respect moet je natuurlijk zelf afdwingen, maar het respect voor de trainer in België is verdwenen. Hier ben je een wegwerpproduct. De bescherming laat vaak te wensen over," zegt Boudeweel aan Sporza.

In België zijn er slechts 24 profclubs, nog niet de helft heeft een Belgische coach - Tom Boudeweel

Bij de eersteklassers staan er nog maar zes Belgische trainers aan het roer. Geen toeval, volgens Boudeweel. "De clubs willen eindelijk afstappen van dezelfde carrousel met trainers. Coaches zoals De Boeck en Peeters vinden geen job meer," vertelt hij. "Het valt ook op dat de oudere generatie niet meer aan de bak komt in België: Ceulemans, Leekens, Broos of Meeuws. Maar anderzijds vind ik het jammer dat de clubs het te weinig aandurven om jong en Belgisch te gaan, ondanks coaches zoals Mazzu, Dury en Ferrera."

Buitenlandse trainers

Tom Boudeweel benadrukt dat Belgische coaches wel degelijk meer waard zijn, maar toch blijven clubs voor buitenlanders kiezen. Sa Pinto bij Standard was de recentste. "Zo'n Sa Pinto, zou die 10 namen kunnen opnoemen van onze competitie? En hij gaat meteen verkondigen dat Standard opnieuw top 6 zal spelen?" stelt de commentator. "Bij Standard brengt ook Sa Pinto een bus landgenoten mee. Dat beperkt de kansen enorm."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties