Kritiek op Linard: "Twee kemels slaan op je eerste persconferentie" en "Ik zie jobstudenten van 15 jaar opdienen in vier talen ..."

Redactie
| 82 reacties
Kritiek op Linard: "Twee kemels slaan op je eerste persconferentie" en "Ik zie jobstudenten van 15 jaar opdienen in vier talen ..."
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Het was geen verrassing dat Gérard Linard de nieuwe bondsvoorzitter werd bij de KBVB, maar wat hij op zijn eerste persconferentie allemaal zei was wél verrassend. "Twee grote kemels schieten op je eerste persconferentie: flink gedaan."

Geen vragen kunnen/willen beantwoorden in het Nederlands én de Rode Duivels laten thuismatchen spelen ... misschien wel in het buitenland. Twee uitspraken waarmee Linard voor grote ogen zorgde in België. Ook Peter Vandenbempt was er niet van te spreken: "Twee zo'n grote kemels schieten in je eerste persconferentie, flink gedaan", klonk het scherp in De Afspraak.

Ondertussen heeft Linard wel al aangekondigd Nederlandse lessen te gaan volgen ... via internet. Een gratis cursus. "Een bocht die hij heeft gemaakt, onder druk", aldus Hendrik Bogaert (CD&V). Die was ook bijzonder streng in het programma. Hij had vooraf een venijnige tweet de wereld ingestuurd, omdat hij dit echt niet vond kunnen.

"Ik zie aan de Belgische kust jobstudenten van 15 tot 17 jaar opdienen in het Engels, Frans, Nederlands en Duits. Dan is dit echt het verleden, het symbool voor iets wat vroeger normaal was en we in de toekomst niet meer kunnen dulden. Hoe meer je als leidinggevende met de Belgische vlag zwaait, hoe meer talen je moet spreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties