In de schoenen van Weiler: zo kan Anderlecht binnenkort aan de aftrap staan

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht en Hermès Van Damme
| 27 reacties
In de schoenen van Weiler: zo kan Anderlecht binnenkort aan de aftrap staan
Foto: © photonews

In nauwelijks twee maanden tijd heeft Anderlecht een fameuze ploeg samengesteld voor volgend seizoen. En in de komende twee maanden kan er nog heel wat gebeuren. Maar stel dat de competitie morgen begint, hoe zou het elftal van René Weiler er dan uitzien?

Anderlecht mag Youri Tielemans dan wel kwijt zijn, er zijn vier grote aanwinsten bijgekomen: Sven Kums, Matz Sels, Pieter Gerkens en Henry Onyekuru. Met deze jongens erbij heeft Weiler keuze in overvloed.

Bijna alle posities zijn dubbel bezet. Maar wij probeerden ons in de schoenen van René Weiler te plaatsen om de knopen door te hakken.

Aanvallende 4-2-3-1

Vorig seizoen maakte de trainer vooral gebruik van deze twee formaties: 4-2-3-1 of 4-3-3. Laten we beginnen met de eerste: achterin hebben we Obradovic, Kara, Spajic en Appiah of Najar. Maar de Senegalees is nog altijd op de uitweg en dan moet er een vervanger komen.

In het middenveld moet Dendoncker de ballen verzamelen en naar Kums krijgen om het spel te organiseren. Hoger op het veld staat Hanni dan op zijn favoriete plek in de centrale as, Chipciu rechts, Onyekuru links en tenslotte Teodorczyk in de punt.

Op de bank zijn Trebel en Gerkens waardige vervangers op het centrale middenveld, Stanciu hetzelfde als aanvallende middenvelder en Ganvoula of Thelin in de aanval.

Gebalanceerde 4-3-3

Afgelopen seizoen heeft Weiler vaak gekozen voor een systeem met drie centrale middenvelders (Dendoncker, Tielemans, Trebel). Daarom is het ook te verwachten dat dit vanaf augustus weer zo zal zijn.

De verdediging blijft hetzelfde, maar Trebel zou op het middenveld komen naast Dendoncker en Kums. Hanni verschuift dan naar links. Voor Chipciu en Teodorczyk verandert er weinig.

Onyekuru en Stanciu vinden we terug op de bank als aanvallende middenvelders, met Gerkens als joker deluxe om de tegenstander in het laatste halfuur het vuur aan de schenen te leggen.

Quid Stanciu?

Stanciu heeft het vertrouwen van zijn coach verloren, maar kan in de Champions League wel een kans krijgen. Hij is natuurlijk ook de logische vervanger indien Hanni geblesseerd of uit vorm geraakt, maar anders heeft de kapitein twee stappen voor op de Roemeen.

Het is ook afwachten hoe Onyekuru in het systeem en de speelstijl van de Zwitserse technicus zal passen. In het geval dat dat niet lukt, kan Hanni naar de linkerkant (van de 4-2-3-1) gaan en dan neemt Stanciu de tien in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties