Reactie Genieten van nieuweling in JPL: "Ik miste die schakel, bij ons mag hij volledig naar zijn kwaliteiten spelen"

Genieten van nieuweling in JPL: "Ik miste die schakel, bij ons mag hij volledig naar zijn kwaliteiten spelen"
Foto: © photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Die Japanner van Waasland-Beveren, daar willen we geld op zetten dat die volgend seizoen niet meer op de Freethiel te bewonderen is. Ryota Morioka is een genot om te zien spelen. Alle credits voor de scouting van de Waaslanders dat ze die gevonden hebben.

275.000 euro heeft Waasland-Beveren naar verluidt voor hem betaald. Een koopje en als ze het goed spelen gaan ze er een veelvoud aan verdienen. Want hij is geen eendagswonder. Tegen Oostende deed hij zo goed als niets fout en toch speelde hij met veel risico in zijn spel.

Voor Philippe Clément was hij een prioriteit. "Toen ik de kern evalueerde, zag ik dat ze een schakel tussen middenveld en aanval misten. Iemand die de laatste pass kon geven. Toen hebben ze me video's van Morioka laten zien en ik was direct overtuigd", aldus Clément, die hem meteen belangrijk maakte.

Zoals Coopman

"Ik heb bij de Brugse beloften ook met Sander Coopman gewerkt. Die deed ongeveer hetzelfde. Morioka kan bij ons volledig naar zijn kwaliteiten spelen. Ja, dat doet hij niet slecht hé", lachte hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties