Premier League wil voorbeeld geven en revolutie rond 'transfer deadline day' invoeren

Premier League wil voorbeeld geven en revolutie rond 'transfer deadline day' invoeren

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er ligt een héél opmerkelijk initiatief op tafel in de Premier League. De bonzen van de rijkste competitie ter wereld zijn het beu dat de transferdeadline in de zomer sluit op 31 augustus en dat er na het competitiebegin nog zoveel beweging mogelijk is. En dus willen ze daar vanaf.

Volgens de krant The Telegraph zullen de bestuurders van de Premier League-clubs een voorstel aanvaarden waarbij de transfermarkt gesloten wordt voor de start van de competitie. Daarmee willen ze heel wat frustratie bannen, want de vele transfers na de start van de competitie veranderen de kernen nog enorm.

Ze willen dus het sluiten van de transfermarkt samen laten vallen met het begin van de competitie. Op 7 september, als de vertegenwoordigers van de 20 teams samenkomen, zal daarover gestemd worden en de krant is er quasi zeker van dat het aanvaard zal worden.

Volgt de rest?

Dat betekent ook wel belangrijk nieuws voor de andere Europese competities. De Premier League is immers de competitie waar het meeste geld in omgaat. Als zij zo'n ingrijpende verandering doorvoeren, zou de rest wel eens kunnen volgen. De Engelse teams zouden wel nog spelers mogen verkopen, maar enkel aan landen waar de transfermarkt nog open is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties