De enorme winnaarsmentaliteit van Lukaku: "Op training zie ik Thierry Henry als concurrent"

De enorme winnaarsmentaliteit van Lukaku: "Op training zie ik Thierry Henry als concurrent"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku gaat - zonder enorme ongelukken - binnen dit en een aantal maanden topschutter aller tijden worden van de Rode Duivels. Nog vier goals en hij zit aan 30, wat het record van Bernard Voorhoof en Paul Van Himst is. En hij is nog maar 23 hé...

Lukaku is dus in staat om het record zo scherp te zetten dat er quasi nooit nog iemand zal aankunnen. "Meer dan 50 zegt mijn vader? (lacht) We zullen wel zien. We gaan eerst voor meer dan 30..."

Na de opwarming is het gedaan met lachen, dan word ik een monster

Maar het is niet de hoofdzorg van de nummer 1 onder de Belgische spitsen. "Ik hoop vooral om iets te winnen met de nationale ploeg. Dat is mijn drive. Dat Thierry Henry me steeds pusht met steekjes in de pers? Dat is onze relatie."

"Ik heb nog niks bereikt ten opzichte van hem. En dat wil ik wel. Op training zie ik hem als concurrent. Na de opwarming is het bij mij gedaan met lachen, dan word ik een monster. En dan zie ik Henry soms aan de zijlijn staan..."

Ik beschouw Henry als mijn rivaal

"Ik beschouw hem echt als een rivaal op dat moment. Dat is mijn winnaarsmentaliteit. En ja, hij geeft steken, maar op training ben ik het die uitdeelt", zei hij doodserieus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties