Dimata wil een voorbeeld zijn: "Zoals Romelu, dat moet ik ook doen"

Dimata wil een voorbeeld zijn: "Zoals Romelu, dat moet ik ook doen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nany Dimata mocht gisteren nog voor de rust invallen bij Wolfsburg. De aanvaller kwam niet tot scoren, maar kreeg wel goeie kritieken van de Duitse pers. Wij spraken hem dinsdag over wat zijn carrièreplanning is...

Dimata wil zijn sporen verdienen. Op zijn 18de wou hij prof worden: check. Hij wou zo snel mogelijk naam maken: check. En met die transfer naar Wolfsburg zit hij zelfs voor op schema: check. "Ik heb veel voorbeelden, maar één van de belangrijkste is toch wel Romelu Lukaku."

"Hij is een groot voorbeeld voor mij. Als je ziet wat hij bereikt heeft sinds zijn 16de... Hij baande een beetje de weg voor jongens zoals ik. Hij heeft er ook alles voor gedaan, alles opgegeven wat een normale tiener doet, om er te geraken. Als ik de top wil bereiken moet ik dat ook doen", aldus Dimata.

Zelf wil hij straks ook zo'n voorbeeld zijn voor de aankomende jeugd. "Ik weet dat voetbal een belangrijke zaak is in het leven van veel jonge mensen. Iedereen die Ronaldo ziet spelen, wil zoals hem zijn. Ik wil ook zo'n voorbeeld zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties