Zelfs in deze omstandigheden blijft Frutos open: "Ik heb keuzes gemaakt, maar daar was altijd een uitleg voor"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 4 reacties

Nicolas Frutos blijft zichzelf in zijn laatste persconferentie

Zelfs in deze omstandigheden blijft Frutos open: "Ik heb keuzes gemaakt, maar daar was altijd een uitleg voor"
Foto: © photonews

Het neigt naar sadomachosisme, maar het getuigt wel van lef: Nicolas Frutos kwam voor zijn laatste persconferentie als T1 van Anderlecht gewoon opdagen en gaf klaar en duidelijk uitleg over de hele situatie. Faut le faire!

En Frutos wist dat het zijn laatste persconferentie was. "Ik hoop nog die match van zondag te winnen", aldus de Argentijn. "Dat is voor heel de club belangrijk. Die drie punten zijn nodig om in de top zes te komen."

"Hoe ik hier nu zit? Ik ben gelukkig. Zo zit ik in elkaar. We hebben goed werk geleverd en ik heb genoten van de ervaring. We zijn geplaatst voor de volgende ronde van de Beker en we hebben de moeilijke verplaatsing in Beveren gewonnen. We hebben een zware klap gekregen tegen Celtic, dat is wel waar."

Ik heb niet met Vanhaezebrouck gepraat

Toch was er in zijn korte regeerperiode veel kritiek. "Kijk, we hadden vier matchen in twaalf dagen. Ik heb bepaalde tactische keuzes gemaakt, maar ik wil altijd uitleggen waarom. Voor elke keuze was er een uitleg. Ik heb geen probleem met analyses, met kritiek. Maar als je een systeem wil zien, heb je weken nodig. Als je daarover spreekt, is het voor mij niet de moeite om erop te reageren, want de analyse is niet correct."

Dat hij met Hein Vanhaezebrouck al gepraat zou hebben over zijn rol binnen de club, ontken hij met klem. "Ik heb niet met hem gepraat. Ik ben wel fan van zijn manier van spelen. Dat het voor mij afloopt? De club is daar altijd duidelijk in geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties