De Bruyne is lyrisch over één man: "De beste waar ik al mee gewerkt heb"

De Bruyne is lyrisch over één man: "De beste waar ik al mee gewerkt heb"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne benadrukte gisteren dat hij zijn opvallend sterke vorm niet te danken heeft aan zichzelf, maar aan de prestaties van Manchester City. En die prestaties zijn te danken aan één man volgens De Bruyne: Pep Guardiola. Die maakte een enorme indruk op de Rode Duivel.

De Bruyne kon er maar niet over zwijgen. Telkens als zijn eigen vorm aan bod kwam, begon hij over Pep Guardiola en zijn manier van werken. "Hij wil domineren, maar als ploeg. Daar steekt niet één speler er bovenuit. Je kan bij ons momenteel ook geen enkele speler aanduiden die minder of slecht is, denk ik. Als je wint, gaat natuurlijk ook iedereen beter spelen", zei hij.

Met dank aan de - ingewikkelde - maar succesvolle tactieken van Guardiola. "We veranderen binnen een wedstrijd soms drie keer van systeem, naargelang de omstandigheden wijzigen. Daar is heel veel werk aan vooraf gegaan, maar het loont. Guardiola is de beste trainer waar ik al mee werkte."

Menselijk vlak

En niet enkel op tactisch gebied. "Ook op menselijk vlak ja. Hij weet wanneer hij ons een vrije dag moet geven, dan wil hij zelf ook even blazen. Maar hij voelt dat aan. Iedereen in de ploeg vertrouwt erop dat hij oplossingen vindt voor elke situatie. Daarom dat mijn vorm aan de ploeg te danken is. Individueel traint hij amper, maar hij geeft me wel richtlijnen mee wat ik moet doen in een bepaalde situatie: lager gaan spelen, meer druk zetten..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties