Geschorste Axel Witsel ziet genoeg vervangers en is duidelijk over de zaak Nainggolan: "In die polemiek meng ik me niet"

Geschorste Axel Witsel ziet genoeg vervangers en is duidelijk over de zaak Nainggolan: "In die polemiek meng ik me niet"
Foto: © photonews

Axel Witsel staat vanwege zijn tweede schorsingsdag zaterdag niet op het veld in Bosnië. De Rode Duivel liep in de oefenpot tegen Gibraltar van vorige maand tegen een rode kaart aan, en dus moet Roberto Martinez op zoek naar een vervanger.

Witsel reist komend weekend alvast mee naar Bosnië. "Ik maak deel uit van de groep en ga dus mee", vertelde Witsel woensdag. "Waarom ik een maand geleden dan niet meeging naar Griekenland? Dat was wat ingewikkeld, aangezien de terugvlucht 3 uur duurde en ik vervolgens nog eens 11 uur naar China moest vliegen."

De Bruyne, Tielemans, Defour, Fellaini... Genoeg jongens kunnen mij vervangen

De 28-jarige Witsel hoopt dinsdag in de laatste poulematch tegen Cyprus wél te spelen. Maar wie moet hem tegen Bosnië vervangen? "De Bruyne kan wat lager spelen, maar ook Tielemans, Defour en Fellaini zijn opties. We beschikken over genoeg jongens die op die positie kunnen spelen, elk met hun eigen kwaliteiten."

Ook de afwezige Radja Nainggolan had die rol kunnen vertolken. "Radja is en blijft een goeie speler, die belangrijk is voor het team. Maar de bondscoach maakt zijn selectie. In een politiek rond hem wil ik mij niet mengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties