Rode Duivel is nog maar eens zijn rijbewijs kwijt: "Wat kan zo'n boete hem schelen?"

Clint Vens
| 15 reacties
Rode Duivel is nog maar eens zijn rijbewijs kwijt: "Wat kan zo'n boete hem schelen?"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jordan Lukaku is veroordeeld voor te snel rijden zonder rijbewijs. Al lang niks nieuws meer onder de zon natuurlijk voor de jongste Lukaku. Maar wanneer wordt hij eens echt gestraft?

Jordan Lukaku werd in maart dit jaar geflitst in een zone 50. Op dat moment had hij al geen rijbewijs meer want hij had een rijverbod gekregen van 15 maanden wegens het niet indienen van zijn rijbewijs (voor een eerdere veroordeling).

3120 euro boete, drie maanden rijverbod

Gisteren kreeg de jongste Lukaku zijn nieuwe straf: 3.120 euro boete, drie maanden rijverbod, zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen en psychologische en medische proeven ondergaan.

Boetes niet de oplossing

Zijn advocaat meent wel de reden te kennen waarom Lukaku telkens hervalt: "Lukaku is niet de enige schuldige. Op zijn achttiende kreeg Jordan bij voetbalclub Anderlecht een snelle Mercedes, terwijl hij nog maar een voorlopig rijbewijs had. Wat kan zo'n boete hem schelen? Hij verdient veel meer dan wij allemaal samen."

Wat kan zo'n boete hem schelen? Hij verdient veel meer dan wij allemaal samen -

advocaat Jordan Lukaku

Het probleem is echter dat een rechter nooit een veroordeelde kan dwingen tot een werkstraf. Hij kan altijd kiezen om een boete te betalen. En zo kan Lukaku junior natuurlijk ongehinderd het gaspedaal blijven induwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties