Catalonië onafhankelijk of niet? "Barcelona zou er geen baat bij hebben om La Liga te verlaten"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 9 reacties
Catalonië onafhankelijk of niet? "Barcelona zou er geen baat bij hebben om La Liga te verlaten"
Foto: © photonews

Het Catalaanse volk dringt aan voor onafhankelijkheid, maar dat zou grote gevolgen hebben voor de grootste attractie van de regio: FC Barcelona. Stel je maar eens voor dat de Blaugrana niet meer in La Liga mag aantreden...

Een echt duidelijke richtlijn voor deze situatie is er niet. "Als de regels van de bond gevolgd worden, mag Barcelona niet meer in de Spaanse competitie spelen. Want elke club in de Spaanse competitie moet lid zijn van de Spaanse voetbalfederatie", zegt Stef Wijnants aan Sporza.

Als Catalonië onafhankelijk wordt, dan is het onmogelijk dat Barcelona lid blijft van de Spaanse voetbalbond

Barça-sterren Luis Suarez en Gerard Pique warmen zich op in de Catalaanse kleuren.

Sportief en financieel gezien zou het alleszins een ramp zijn voor alle betrokken partijen. Zo zou er een einde komen aan de klassieke titelstrijd met Real Madrid, zal Barça niet meer rechtstreeks Europees kunnen spelen en zouden er miljoenen euro's aan tv-inkomsten verloren gaan.

Zelf kiezen

De conclusie van Wijnants? "Barcelona is de motor van de onafhankelijkheid in Catalonië. Maar als voetbalclub zou het er geen baat bij hebben om uit de Spaanse competitie te treden. Barcelona zal zelf moeten kiezen welke weg het wil inslaan"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties