Tien Parijzenaars - zonder uitgesloten Neymar - voorkomen op een diefje eerste nederlaag in 'Le Classique'

Yannick Lambrecht
| 2 reacties

Wanneer David wint van Goliath... Dat is zondagavond bijna gebeurd in het zuiden van Frankrijk. PSG, dat deze week nog kwam donderen in Anderlecht, was in Marseille op weg naar de eerste nederlaag van het seizoen, maar in de blessuretijd maakte Cavani toch nog gelijk.

L'Olympique kon tegen het ongenaakbare Paris-Saint Germain bijna voor de stunt zorgen en dat was niet eens onverdiend geweest. Ze kwamen tot twee keer toe op voorsprong via Luiz Gustavo en Thauvin, maar zagen die even vaak uitgewist.

Voornamelijk Neymar kreeg een opvallende rol: hij scoorde de eerste goal voor PSG, maar pakte op het einde nog een domme tweede gele kaart. Bij een achterstand nota bene.

Marseille leek op weg naar de onwaarschijnlijke stunt, maar in de 92ste minuut kreeg Cavani nog een vrije trap net buiten de baklijn die toch wel héél licht gefloten werd. Hij trapte hem zelf mooi via de lat binnen en zo eindigde 'Le Classique' toch nog op 2-2.