Dopingschorsing van twee jaar heeft Joachim Van Damme veranderd: "Ik heb ervaren hoe het níét moet"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 35 reacties
Dopingschorsing van twee jaar heeft Joachim Van Damme veranderd: "Ik heb ervaren hoe het níét moet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joachim Van Damme traint volop mee bij Waasland-Beveren en zit de laatste maanden van zijn twee jaar durende dopingschorsing uit. De middenvelder werd betrapt op het gebruik van cocaïne, een fout waar hij uit leerde.

De 26-jarige Waaslander leefde voor zijn schorsing niet als een prof. "Ik lette niet op mijn eten, ging al eens graag op stap", zegt Van Damme in Het Nieuwsblad. "Ik trainde altijd hard, dat wel. Maar van het moment ik de poort uitreed, dacht ik niet meer aan voetbal. Door die schorsing ben ik een ander mens geworden. Ik heb ervaren hoe het níét moet."

Je momenten weten te kiezen

Door zijn schorsing besefte Van Damme dat hij moest veranderen. "Vanaf nu wil ik mezelf verbeteren, op mijn voeding letten, voldoende rust nemen. Ik word ook beter begeleid. Die structuur heb ik nodig. Ik wil alles uit mijn carrière halen, maar het is niet dat je niks meer mag."

"Ik drink al eens graag een pintje, dat zal ook niet veranderen. Ik ben wie ik ben. Mijn persoonlijkheid verandert niet, mijn instelling wel. Je moet je momenten weten te kiezen: eerst werken, dan plezier. Het moderne voetbal is ook professioneler geworden. Elk klein detail kan helpen, daar hamert de trainer elke dag op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties