Geëmotioneerde Clement reageert op de bewogen overstap naar Genk: "Het zijn moeilijke dagen, ook door de meningen van buitenaf"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Geëmotioneerde Clement reageert op de bewogen overstap naar Genk: "Het zijn moeilijke dagen, ook door de meningen van buitenaf"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Philippe Clement ruilde maandag Waasland-Beveren in voor KRC Genk. De oefenmeester kwam dinsdag op de Freethiel afscheid nemen van de clubmensen en de spelers.

Na lang beraad besloot Clement toch naar Genk te trekken. "Ik moest over heel veel dingen nadenken, maar er speelden twee dingen", reageerde de oefenmeester voor de camera van TV Oost. "Er was een groot draagvlak binnen Genk, waar ik speelde en de mensen me goed kennen. En naar de toekomst toe is er een groter project dan bij Waasland-Beveren. Hier is er minder duidelijkheid over de toekomst van verschillende spelers."

Toch was de beslissing niet eenvoudig. "Het was moeilijk, door de band met de spelers en de mensen hier. Dat is het leven van een coach. Als speler is dit een andere situatie. De meningen van buitenaf zijn helemaal anders. Het zijn moeilijke dagen", geeft Clement toe.

Beverse frustratie

"Of ik de frustratie in het kamp van Waasland-Beveren begrijp? "Ik heb gisteren een goed gesprek gehad met de voorzitter. Er blijft veel respect tussen ons. Natuurlijk vindt hij dat niet fijn, maar niet alles valt weg door mijn vertrek." Clement annuleerde dinsdag de training bij Genk om gepast afscheid te kunnen nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties