Bondsparket vraag zware straf van vier matchen schorsing: "Hij heeft een gevaarlijke speelstijl"

Bondsparket vraag zware straf van vier matchen schorsing: "Hij heeft een gevaarlijke speelstijl"

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren krijgt de laatste dagen ook niet al te veel goed nieuws. Na het verlies van hun T1 moeten ze straks misschien ook één van hun basisspelers vier matchen missen. Dat is alvast de straf die het Bondsparket vraagt.

Victorien Angban werd door de Reviewcommissie opgeroepen nadat hij doorging op het scheenbeen van Uche Agbo. Het Bondsparket vindt het nu welletjes en eiste vier speeldagen schorsing en een boete van 1.000 euro.

"Toen hij voor STVV speelde pakte hij 3 rode kaarten, waarvan 1 voor natrappen en 2 voor tackles die de fysieke integriteit in gevaar brachten", zei bondsprocureur Chris Vandenbossche op de zitting.

Het zijn vrienden

Waasland-Beveren

Waasland-Beveren was het daar alvast niet mee eens en eiste de vrijspraak of een straf met uitstel. "Angban raakt het scheenbeen met de binnenkant van zijn voet, maar heft zijn steunbeen op waardoor zijn lichaam draait. Dat wijst erop dat hij zijn tegenstander niet wou blesseren", schrijft Sporza.

"Angban kent Agbo ook heel goed. Ze hebben nog samen gespeeld bij Granada, het zijn goeie vrienden. Het excuseerde zich uitvoerig en is duidelijk aangedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties