Daarom heeft Mazzu de Trofee Raymond Goethals gewonnen!

Ian De Coster
| 0 reacties
Daarom heeft Mazzu de Trofee Raymond Goethals gewonnen!
Foto: © photonews

Maandag won Felice Mazzu de Trofee Raymond Goethals als beste trainer van 2017. De coach van Charleroi eindigde voor Hugo Broos (ex-Kameroen) en Ivan Leko (Club Brugge). Volgende elementen speelden in zijn voordeel.

Felice Mazzu won de Trofee Raymond Goethals van het jaar 2017, ondanks dat hij af te rekenen kreeg met zware concurrentie. Achter hem eindigde Hugo Broos, die Afrikaans kampioen werd met Kameroen, en Ivan Leko, die een sterk seizoenseinde neerzette met Sint-Truiden en deze lijn doortrekt bij Club Brugge.

Dit is waarom de coach van Charleroi de Trofee toch meer dan verdiend heeft gewonnen:

Uitzonderlijk seizoen

Sporting Charleroi maakt een uitzonderlijk seizoen mee. Sinds de eerste speelddag zijn de Zebra's nog niet uit de top 3 weggeweest. Daarnaast zijn ze ook nog eens gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Beker van België.

Tijdens het seizoen 1968-1969 slaagden de Carolo's er ooit in om vice-kampioen te worden na Standard. Benieuwd of ze deze prestatie kunnen evenaren of wie weet zelfs overtreffen.

Vaak geprezen

Sinds hij in de hoogste afdeling aan de slag is, heeft Felice Mazzu altijd al lof mogen ontvangen van ex-spelers, collega-coaches, spelers die hij nu onder zijn hoede heeft, enzovoort.

Tijdens de afgelopen jaren was Mazzu telkens één van de drie genomineerden voor de Trofee Raymond Goethals. Echter kon hij hem nog nooit winnen. Vorig seizoen ging Michel Preud'homme hem nog vooraf. Vanwege de continuïteit die hij aan de dag legt, verdient hij dit jaar zeker en vast de trofee!

Relatie met de spelers

Alle spelers van Charleroi zullen het beamen: Felice Mazzu is een krak in het motiveren van zijn troepen. Hij weet uit iedereen het beste te halen en gaat op een heel menselijke manier om met zijn spelers.

Tactisch sterk

Dit seizoen heeft de trainer al vaak gebruik gemaakt van een 4-4-2. Toch heeft hij al meermaals aangetoond dat hij zijn systeem kan aanpassen naargelang de omstandigheden. Regelmatig is zijn tactische ingreep dan ook nog eens succesvol gebleken.

Play-offs

In de afgelopen drie seizoenen wist Charleroi zich tweemaal te kwalificeren voor play-off 1. Ook nu lijken ze goed op weg om een derde maal te mogen meedoen.

Europees voetbal

Na bijna 20 jaar wachten mocht Charleroi nog eens Europees voetbal spelen. Het avontuur eindigde dan wel in de derde voorronde van de Europa League, toch schakelden de Zebra's op overtuigende wijze in de ronde ervoor Beitar Jerusalem uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties