Waasland-Beveren neemt z'n tijd, maar wie moet Philippe Clement opvolgen?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Waasland-Beveren neemt z'n tijd, maar wie moet Philippe Clement opvolgen?

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren is de tiende Belgische club uit de Jupiler Pro League die - deze keer noodgedwongen - op zoek gaat naar een nieuwe hoofdcoach. De Leeuwen nemen rustig de tijd om een vervanger voor de vertrokken Philippe Clement te vinden. Verschillende trainers houden zich klaar.

Eerder op de dag raakte bekend dat W-Beveren tot de winterbreak het vertrouwen geeft aan Johan Van Rumst. (Lees er HIER meer over) De Waaslanders kopen zo wat meer tijd om een nieuwe trainer te vinden.

De belangrijkste kandidaat die al aan de club werd gelinkt is Yannick Ferrera. De oefenmeester sprak kort na zijn ontslag bij KV Mechelen met KV Kortrijk, maar ging niet in op het aanbond van de Kerels. Zegt hij nu wel 'ja' indien W-Beveren een voorstel op tafel legt dat aan de sportieve en financiële verwachtingen voldoet?

Andere kanshebbers

Andere kandidaten die een optie zijn? Gert Verheyen wil eerst met de U19 naar het EK en dan in een project als clubcoach stappen, al dient zich nu een interessante vacature aan. Anderlecht-assistent Karim Belhocine heeft de deur altijd op een kier gezet om elders T1 te worden indien de kans zich voordoet.

Verder zijn er nog wel enkele namen die recent aan de deur zijn gezet. Eric Van Meir en Fred Vanderbiest (allebei ex-Lierse) bijvoorbeeld, of José Riga (ex-Cercle Brugge) en Jacky Mathijssen (ex-Westerlo).

Wanneer een Belgische eersteklasser een nieuwe trainer zoekt, valt op een gegeven moment ook de naam van Georges Leekens. Hugo Broos is een andere vrije routinier in het vak.

Wie ziet u graag de nieuwe T1 van W-Beveren worden?

11%
29%
4%
0%
4%
14%
4%
29%
0%
7%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties