(Bijna) onwaarschijnlijke comeback: Mignolet op vijf minuten drie keer gepasseerd, maar Arsenal houdt geen stand

Yannick Lambrecht
| 2 reacties

Het verloop van de Engelse topper tussen Arsenal en Liverpool had je onmogelijk kunnen voorspellen. Niet van het hoogste niveau, maar een waar genot voor de neutrale toeschouwer.

Arsenal was de eerste helft nergens, zelfs na de vroege blessure van draaischijf Henderson had Liverpool geen enkele moeite. Bij de rust werden ze met enkel de goal van Coutinho zelfs redelijk gespaard.

Kort na de pauze kon Salah - met al zijn vijftiende van het seizoen - de score verdubbelen. Heel logisch. Liverpool had tot dan alles onder controle, maar zonder enige duidelijke aanleiding ontbond Arsenal zijn duivels.

Uit het niets

In minuten 53, 56 en 58 kregen The Gunners hun eerste drie kansen van de wedstrijd: drie keer doelpunt! Mignolet wist niet wat hem overkwam toen Xhaka, Sanchez en Özil het Emirates-stadion in een delirium trapten.

Het leek een onwaarschijnlijke comeback te worden, maar Firmino bracht Liverpool weer langszij. 3-3 dus en een puntendeling in een knotsgekke topper.