Thibaut Courtois over twee ronduit fabuleuze reddingen: "Ik heb lange armen, grote handen en goeie reflexen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Thibaut Courtois over twee ronduit fabuleuze reddingen: "Ik heb lange armen, grote handen en goeie reflexen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat een heldenrol vertolkte Thibaut Courtois gisteravond. Met twee fabuleuze reddingen tegen Arsenal bevestigde de Rode Duivel van Chelsea nog maar eens dat hij een van de allerbeste keepers ter wereld is. En toch bleef hij na afloop alwéér enorm rustig onder alle lof. Klasse, op en naast het veld.

Hoe slaagde onze 25-jarige landgenoot er in godsnaam in om die twee ballen te pakken? Courtois vertelde het in geuren en kleuren bij 'Play Sports': "De eerste op Alexis Sánchez was misschien de moeilijkste. Beide kanten lagen open en daardoor kon ik nog geen hoek kiezen. Hij schiet rechts, wat ik een klein beetje verwachtte, maar ik moet gewoon blijven staan om hem geen kans te geven."

Met een goddelijke hand hield Courtois op die bewuste poging zijn 'Blues' overeind: "Ach, ik heb lange armen, grote handen en goeie reflexen kon hem nog net tegen de paal duwen, als je aan die top zit als keeper heb je misschien het geluk dat hij tegen de andere paal vliegt en dat je hem pakt. Ik ben er natuurlijk wel heel blij mee."

En dan was er nog die andere straffe save: "De tweede lijkt misschien makkelijk, maar ik stond in het midden van de goal en Lacazette trapt ter hoogte van penaltypunt hard in de hoek. Door mijn lengte en snelheid raak ik daar nog. Het is moeilijk te zeggen of andere keepers die zouden redden, maar mijn gevoel bij de rust was dat niet veel keepers die pakken", aldus het (h)eerlijke sluitstuk van Chelsea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties