Bölöni komt goed weg na disciplinaire soap van meer dan twee maanden

Clint Vens
| 7 reacties
Bölöni komt goed weg na disciplinaire soap van meer dan twee maanden
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Er is eindelijk een einde gekomen aan de disciplinaire soap waarin Laszlo Bölöni verwikkeld was voor zijn gedrag en uitspraken tijdens de wedstrijd Antwerp-Standard. De Roemeense oefenmeester komt er vanaf met een effectieve boete van slechts 400 euro aan de KBVB.

Voor zijn tribuneverwijzing, nadat hij na meerdere waarschuwing een bal op het veld had getrapt, aanvaardde hij 1.000 euro boete, waarvan de helft met uitstel.

Voor zijn uitspraken na het competitieduel van de twaalfde speeldag, waarbij hij de prestaties van scheidsrechter Bram Van Driessche in twijfel zou getrokken hebben, kreeg hij in eerste aanleg een boete van 2500 euro en een schorsing van twee weken, beiden met uitstel.

Bölöni deed daarna beroep op de Geschillencommissie Hoger Beroep. Die nam haar tijd om een tot een vonnis te komen. Op 15 december werden alle partijen gehoord. Twee weken later moest de zaak hernomen worden bij gebrek aan beeldmateriaal, na een weekje beraad kwam het definitieve vonnis dan toch uit de bus: 400 euro boete aan de KBVB en een geldstraf van 5000 euro aan de Pro League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa League Play-offs - Finale

Nieuwste reacties