Competitieformat ligt terug op tafel: Club Brugge en Genk loodrecht tegenover elkaar

Clint Vens
| 125 reacties
Competitieformat ligt terug op tafel: Club Brugge en Genk loodrecht tegenover elkaar
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Deze maand januari kan een belangrijke maand worden voor de toekomst van de Jupiler Pro League. Zo is er een vergadering met clubleiders, waar de play-off-formule als agendapunt besproken zal worden.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn er twee dominante strekkingen. Enerzijds is er het kamp die terugwil naar een traditonele formule met heen-en terugwedstrijden en zonder play-offs. Club Brugge is hier de voortrekker van. Club-voorzitter Bart Verhaeghe legt uit: "Om concurrentieel te zijn in Europa mag het zwaartepunt niet op het einde van de competitie liggen, zoals dat met onze play-offs nu het geval is. Het voetbal in die play-offs is ook allerminst top. We willen minder wedstrijden spelen waardoor de belasting minder hoog is voor onze clubs."

Meer topwedstrijden

In het andere kamp zijn er de voorstanders van het huidige play-offsysteem, met Genk-manager Patrick Janssens op kop: "Het argument van zware belasting vind ik vreemd. Wij hebben vorig jaar het meeste wedstrijden van heel Europa gespeeld, maar toch was het een topjaar voor ons. Meer productie met minder middelen, dat net is efficiënt. Bovendien stijgt de economische vraag naar voetbal wanneer topclubs tegen elkaar spelen en het resultaat onzeker is, wat het geval is in onze play-offs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties