Vermant gaat op zelfde elan als voorganger door bij Waasland-Beveren: "Wil zo veel mogelijk winnen vanuit een positieve manier van voetballen"

Clint Vens
| 0 reacties
Vermant gaat op zelfde elan als voorganger door bij Waasland-Beveren: "Wil zo veel mogelijk winnen vanuit een positieve manier van voetballen"
Foto: © Photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Sven Vermant gaf vrijdagmiddag voor het eerst tekst en uitleg bij zijn aanstelling als nieuwe coach van Waasland-Beveren. De ex-speler van Club Brugge en Schalke 04 wil verder bouwen op het succes van de naar Genk vertrokken Philippe Clement.

Vermant was actief als beloftencoach van Club Brugge, maar twijfelde niet toen Waasland-Beveren kwam aankloppen: "Als je een volgende stap kunt zetten, moet je die zetten. Waasland-Beveren zocht een coach, ik moest een keuze maken. Ik heb ook altijd zo open mogelijk gecommuniceerd met Club.”

Zelfde filosofie

Vermant voelde ook meteen een klik met de Waaslanders: "Mijn filosofie leunt sterk aan bij die van de club. Dan ligt een samenwerking voor de hand. De eerste contacten waren positief, ik ben hier met een goed gevoel. Hier wordt ambitieus gewerkt.”

Positief voetbal

Hij schetst ook nog even zijn profiel als trainer: Ik wil zo veel mogelijk winnen met een club die vooruit wil. Vooral dat laatste wil ik zien, in onze manier van voetballen, in ons gedrag zowel op als naast het veld. Vanuit een realistische benadering, vanuit een positieve manier van voetballen. Ik omschrijf mezelf als rechtdoorzee, ik hou van duidelijkheid op en naast het veld. In mijn actieve carrière heb ik altijd veel gecommuniceerd met mijn medemaats, zowel op goede als minder goede momenten.”

Ik wil zo veel mogelijk winnen met een club die vooruit wil, vanuit een realistische benadering en een positieve manier van voetballen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa League Play-offs - Finale

Nieuwste reacties