Verlinden (ex-Club Brugge en Standard) wil via St. Pauli naar de Premier League: "Ik moest iets doen om te kunnen spelen"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties

Thibaud Verlinden (18) speelt de komende zes maanden voor FC Sankt Pauli

Verlinden (ex-Club Brugge en Standard) wil via St. Pauli naar de Premier League: "Ik moest iets doen om te kunnen spelen"
Foto: © photonews

Thibaud Verlinden (18) ruilde vorige week Stoke City in voor het Duitse Sankt Pauli. In de tweede Bundesliga wil de Belgische jeugdinternational minuten vergaren om volgend jaar zijn plaats in de Premier League op te eisen.

St. Pauli werkt nog tot eind deze week een oefenstage af in Marbella. En dat heeft ook Verlinden geweten. "Alles gaat hier sneller, óók agressiever", opent de vleugelspeler in gesprek met Voetbalkrant.com. "Bij Stoke ligt de focus toch wat meer op het voetbal. Hier moet je blijven lopen tot je tegen de grond ligt." (lacht)

Een uitleenbeurt drong zich op, want bij The Potters had de middenvelder geen uitzicht op speelminuten. "Het was nog niet 'nu of nooit', maar ik ben 18 en moest wel iets doen om eindelijk te kunnen spelen. Het seizoensbegin bij Stoke (dat trainer Mark Hughes ontsloeg, red.) was moeilijk, en wanneer de resultaten niet meezitten, grijpt een coach niet makkelijk naar jonge gasten."

Uit Nederland was er interesse, maar die stijl kan je niet vergelijken met de Engelse

Afgelopen zomer sloot Stoke een samenwerkingsverband af met St. Pauli, en dus was de keuze van Verlinden snel gemaakt. "Eind december kwam ik hier al eens een kijkje nemen. Ik had ook andere opties, enkele ploegen uit Nederland en Portugal wilden me. Maar de Nederlandse spelstijl kan je nier vergelijken met de Engelse. In Duitsland gaat het er harder aan toe."

"Speelgaranties krijg ik hier niet. St. Pauli heeft een goede ploeg, en zelf heb ik nog alles te bewijzen. Het zal van mij afhangen of ik speel. Ik hoop dat ik over zes maanden sterker terugkeer en me dan eindelijk kan meten met de Premier League-spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties