Saief, Vormer en Harbaoui net niet: dit is ons eerste Team van de Week in 2018
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 9 reacties

Zulte Waregem en Antwerp met zijn tweetjes in erg divers Team van de Week

Saief, Vormer en Harbaoui net niet: dit is ons eerste Team van de Week in 2018

De spelers hebben de batterijen opgeladen met een korte vakantie en een deugddoende winterstage en zijn opnieuw volop klaar voor de strijd. Elf dapperen maakten op ons meteen indruk.

Doel

Tussen de palen kiezen we voor William Dutoit. Niet altijd wist hij precies waar de bal was, maar met enkele knappe reddingen zorgde hij wel mee voor een belangrijke driepunter voor KV Oostende tegen KV Kortrijk.

Verdediging

In de defensie kiezen we deze keer voor drie centrale jongens. Mattheus was bij Antwerp outstanding én scoorde, Davy De fauw frustreerde de aanvallers van Malinwa en kon ook scoren en Dessoleil wist zich opnieuw te nomineren in ons elftal. No Dorian no party - waar zijn de Grays?

Middenveld

Een dichtbevolkt middenveld starten we met Adrien Trebel. Die zorgde voor erg veel stabiliteit op het middenveld van Anderlecht. Ook Kenny Saief had er zeker ingekunnen, maar Jelle Van Damme was met zijn rushes en daadkracht gewoon té sterk voor alles en iedereen op de linkerflank.

Stofferen doen we met de altijd sterke Ryota Morioka, die helemaal terug lijkt bij Waasland-Beveren en klaar is voor een goede tweede seizoenshelft. Sander Coopman zorgde voor twee assists bij Essevee, Teddy Chevalier deed er alles aan om Kortrijk opnieuw in de match te brengen aan de Belgische Kust.

Aanval

In de spits zetten we deze week twee kleppers. Hamdi Harbaoui kwam er erg dichtbij met een doelpunt in zijn debuutmatch, maar op zondagavond werd hij nog voorbij geflitst door het jonge woelwater Giorgi Chakvetadze. Die was betrokken in de 1-0 net na zijn invalbeurt en speelde een dijk van een tweede helft, inclusief doelpunt.

Ook collega-spits Yaremchuk was sterk, maar Orlando Sa maakte er twee voor de Rouches. En zo krijgen we onderstaand elftal:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties