? Ivan Leko is doodeerlijk: "Match tegen Antwerp had makkelijk op 3-0 kunnen eindigen, het was niet goed en we hadden geluk"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 38 reacties
? Ivan Leko is doodeerlijk: "Match tegen Antwerp had makkelijk op 3-0 kunnen eindigen, het was niet goed en we hadden geluk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ivan Leko is er de man niet naar om excuses te zoeken en dat deed hij vandaag ook niet op zijn persbabbel in de aanloop naar de 'Zeeslag om Vlaanderen' tegen KV Oostende. De Kroatische coach toonde zich bijzonder kritisch over de slappe prestatie van zijn ploeg tegen Antwerp.

Ivan Leko is er niet gerust op, zeker niet nu Antwerp zondag getoond heeft hoe je Club klem kan zetten: "Dat baart mij zorgen ja. Ik moet zeggen: we hebben twee moeilijke matchen gehad tegen Antwerp. En eigenlijk had de partij van zondag makkelijk op 3-0 kunnen eindigen. Dat is een reden om bezorgd te zijn en dan moet je oplossingen vinden. Iedereen moet eerlijk zijn en kunnen zeggen dat het op de Bosuil niet goed was."

De veeleisende coach van blauw-zwart windt er zoals gewoonlijk geen doekjes om: "Wij hadden geluk. We moeten ons beter voorbereiden en met z'n allen beter doen. Voetbal is eigenlijk simpel: individuele kwaliteit kan je pas zien en kan pas het verschil maken als je loopt en in duel gaat. Zo win je wedstrijden."

Geluk bij goals

Ivan Leko zet de puntjes op de i: "Als een ploeg meer loopt, meer grinta toont en meer duels wint dan valt het verschil in kwaliteit weg, dan krijg je een verhouding van 50-50. Daarna komt de factor geluk. Antwerp had meeval in de eerste helft met twee momenten in de box die twee keer een doelpunt opleverden en wij hadden het na de rust met twee doelpunten die uit het niks vielen."

De succesvolle trainer wijst nog eens op het belang van het collectief: "In voetbal ben je niks met individueel talent alleen, tenzij je Messi of Neymar bent. Als er bij ons geen ploeg staat en er wordt niet gestreden van de eerste tot de laatste minuut dan zijn we niks. De spelers moeten ook respect tonen voor het shirt dat ze dragen. No sweat, no glory!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties