Na bijzonder woelige laatste transferdag bij Anderlecht: "Ik denk dat de RSCA-fans met een kater zijn wakker geworden"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 12 reacties
Na bijzonder woelige laatste transferdag bij Anderlecht: "Ik denk dat de RSCA-fans met een kater zijn wakker geworden"
Foto: © photonews

Het was een behoorlijk hectische laatste transferdag bij Anderlecht, maar was die ook succesvol? Peter Vandenbempt heeft zo zijn twijfels. De voetbalman van de radio laat zijn licht schijnen over de ontwikkelingen op Neerpede.

De reconstructie van die bewogen en hobbelige 'Deadline Day' van paars-wit kunt u HIER in vol ornaat bewonderen. Het werd uiteindelijk geen komen en gaan meer van spelers én opvallend: vooral de entree van de zo gewenste diepe spits bleef uit. Aleksandar Mitrovic moest de grote vis worden, maar dat feestje ging niet door.

"Iedereen was er heilig van overtuigd: Anderlecht moest absoluut een spits hebben. Dat was de prioriteit, maar hij is niet gekomen. Mitrovic heeft er een paar uur rondgehangen, maar het is mislukt. Anderlecht moet nu voort met Teodorczyk en Ganvoula."

Immobilisme

Anderlecht heeft volgens Vandenbempt vooral slechte zaken gedaan: "Alle ogen waren gericht op paars-wit, maar ik denk niet dat het goed is gekomen, eerlijk gezegd. De laatste dag is illustratief geweest voor de onzekere periode en de chaotische toestand van de club, voor het immobilisme dat Anderlecht in deze overgangsperiode verlamt."

"Van Holsbeeck heeft in deze transferperiode moeten boksen met zijn handen op zijn rug. Dan kan je met veel geluk hier en daar een kopstoot uitdelen, maar dan zal je toch vooral klappen incasseren. Met Hanni is toch 1,5 jaar zekerheid en rendement vertrokken. Hij kreeg veel kritiek van de fans, maar was goed voor 23 goals en 25 assists. Morioka moet hem nu vervangen. We zullen zien of hij op een hoger niveau hetzelfde rendement zal halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties