Manchester City laat zich ringeloren en ook verrassing met Kompany
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Manchester City liet twee punten liggen op het veld van Burnley

Manchester City laat zich ringeloren en ook verrassing met Kompany
Foto: © photonews

Manchester City zichzelf toch wat in de voet geschoten. Op het veld van Burnley konden ze, ondanks een zuivere dominantie in de eerste helft, maar één keer scoren. En dat brak hen zuur op...

Manchester City eiste de bal op en gaf die amper af, maar Burnley verdedigde wel met hand en tand. Na 22 minuten kreeg linksback Danilo - zeker niet altijd basisspeler - een geniale ingeving. Hij viseerde de verste hoek met zijn rechter en krulde het leer enig mooi in doel.

City - met Kompany en De Bruyne in de basis - ging op zoek naar een tweede treffer, maar vond die niet. Burnley liet amper nog iets passeren, al was Sterling er een paar keer dicht bij.

En Burnley begon steeds meer in een stunt te geloven, maar Ederson duwde met een fantastische redding het schot van Lennon tegen de paal. City zakte in en de thuisploeg profiteerde: Gudmundsson knalde een voorzet onhoudbaar voorbij Ederson, 1-1. En zo liet City dus verrassend punten liggen.

Kompany

Ook opvallend: Kompany kreeg de voorkeur op Aymeric Laporte, de verdediger die verleden week nog voor 65 miljoen euro werd aangekocht. Die speelde tegen West Ham wel nog 90 minuten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties