Twee wissels van Leko deden gisteren nog geen klein beetje de wenkbrauwen fronsen, fans smeken om terugkeer chouchou én nieuwe doelman

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 19 reacties
Twee wissels van Leko deden gisteren nog geen klein beetje de wenkbrauwen fronsen, fans smeken om terugkeer chouchou én nieuwe doelman
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Gemor en applaus tegelijk gisteren in Jan Breydel. Club Brugge etaleerde weer één helft dat het dé te kloppen ploeg blijft, maar bleef uiteindelijk wel op 3-3 steken. Bij de fans was voor, tijdens en na de topper tegen Charleroi alvast veel discussie over een aantal keuzes en wissels van Ivan Leko.

In vergelijking met de behoorlijk dramatische bekermatch op Standard opteerde de Kroatische coach van Club Brugge - dit dit seizoen al volkomen terecht veel lof kreeg - voor een driemansdefensie met Scholz, Mechele en Mitrovic.

Onuitgegeven want eerstgenoemde Deen maakte zijn debuut, terwijl laatstgenoemde Kroaat zijn kans kreeg na een puike invalbeurt én een - wie weet cruciaal - doelpunt op Standard. Logisch eigenlijk door de blessures van Poulain en Decarli en de wisselvallige prestaties van Denswil.

Clasie boven Nakamba

Op het middenveld kreeg de technisch (meer) begaafde Jordy Clasie in de gebruikelijke driehoek opnieuw de voorkeur op beest Marvelous Nakamba. Op Sclessin mochten ze allebei nog hun opwachting maken, maar Leko bleef trouw aan de Nederlandse pitbull die in de beker zo schitterde tegen Charleroi.

Een te verantwoorden keuze, maar Clasie kwam dit keer veel minder uit de verf en lag met nonchalante uitvoetballen aan de basis van de 0-1. Een kwartier ver in de tweede helft mocht Nakamba dan ook zijn opwachting maken. Niet toevallig nam Club vervolgens het heft helemaal in handen. Tot groot jolijt van de fans, die de sterkhouder trakteerden op een staande ovatie.

Uitblinkers gewisseld

Twee andere wissels vielen in minder goede aarde. Na de 3-2 haalde Leko met Abdoulay Diaby één van zijn uitblinkers naar de kant ten voordele van Jelle Vossen. Na de 3-3 moest met Anthony Limbombe nog een andere opvallende en beslissende pion en naar de kant. In zijn plaats kwam de meer defensief ingestelde Kroaat Ivan Tomecak. Toch wat vreemd, dat vond ook de twaalfde man op Olympia.

Hét discussiepunt was echter de doelman. Vladimir Gabulov incasseerde niet alleen opnieuw drie treffers, hij ging ook niet helemaal vrijuit bij de 1-2. De niet al te flexibel ogende Rus ging nogal traag naar de grond. Tijdens de rustopwarming werd die andere nieuwe goalie Kenneth Vermeer dan ook bejubeld door de harde kern achter het doel. Ook op de sociale media was de teneur onder de Clubfans duidelijk. Vraag is of Ivan Leko donderdag ingrijpt en de (kritische) fans op hun wenken bedient...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties