Mogen ze in Brugge nog lang genieten van publiekslieveling? "Het kan zijn dat Club nog vijf jaar plezier aan hem beleeft"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Mogen ze in Brugge nog lang genieten van publiekslieveling? "Het kan zijn dat Club nog vijf jaar plezier aan hem beleeft"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ploegspelers, ze zijn zeldzaam tegenwoordig. Olivier Deschacht bij Anderlecht en Timmy Simons bij Club Brugge lijken de laatste loyale mannen te zijn, al zou het best kunnen dat Ruud Vormer zijn blauw-zwart ook nog een paar jaar trouw blijft. Zelfs als hij de Gouden Schoen wint.

Het is een beetje een traditie dat de winnaar van de Gouden Schoen op korte termijn een lucratieve en mooie transfer versiert, maar de 29-jarige Vormer zou weleens de uitzondering op de regel kunnen zijn. Eerder liet hij zich immers al ontvallen dat hij tevreden is met wat hij heeft en dat hij geen zin heeft om in het buitenland het vijfde wiel aan de wagen te spelen.

Geen gekke dingen

Ook Harm van Veldhoven, die Ruud Vormer destijds onder zijn hoede had bij Roda JC, denkt dat Club niet moet vrezen voor een vertrek van z'n geliefde kapitein: "Ruud is niet meteen iemand die voor het geld gekke dingen gaat doen. Hij weet wat hij heeft en het familiale aspect is voor hem ook heel belangrijk. Als de combinatie van ambitie en opportuniteiten zich aandient, is een vertrek altijd mogelijk, maar hij is niet iemand die op zoek is naar een transfer, hij laat het allemaal op zich afkomen."

De 55-jarige Van Veldhoven, momenteel technisch directeur bij Roda JC, heeft dan ook goed nieuws voor de fans van Club: "Het kan goed zijn dat ze in Brugge nog vijf jaar plezier gaan beleven aan Vormer. De Gouden Schoen brengt natuurlijk publiciteit met zich mee. Als er bijvoorbeeld een goeie en ambitieuze middenmoter uit de Bundesliga komt en Ruud kan iets betekenen voor die ploeg dan zal hij wel aan Timmy Simons wat raad vragen om te zien of het iets voor hem is of niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties