Wie is die Peter Callant, aan wie Coucke Oostende verkoopt? Een 'sportman' in hart en nieren

Wie is die Peter Callant, aan wie Coucke Oostende verkoopt? Een 'sportman' in hart en nieren
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Wie is Peter Callant, de nieuwe voorzitter van KV Oostende? Wel, een sportman in hart en nieren, zo blijkt. De man richt zich met zijn verzekeringsbedrijf vooral op sportmanifestaties en hijzelf heeft een verleden als sporter.

Callant liep, zwom en reed zelfs Iron Man, één van de zwaarste triatlons ter wereld. Met 'Callant Verzekeringen' zit hij diepgenesteld in het sportwereldje. De fans van Oostende mogen dus zeker zijn dat ze een gedreven man aan het hoofd van hun club zien komen te staan.

Callant had in het verleden al een partnership met KVO en ook met volleybalploeg Rembert Torhout. Hij bezit een loge op Cercle Brugge en is regelmatig te zien met klanten bij basketploegen BC Oostende en Hubo Limburg United.

Wielerconnectie met Coucke

Maar de voorbije jaren ging de interesse naar het wielrennen uit. Callant had deals lopen met Quickstep-Davitamon, Davitamon-Lotto, Predictor-Lotto en Silence-Lotto. Niet toevallig ook allemaal wielerteams waar Coucke aan verbonden was. Hij organiseert zelfs wielertrips voor amateurs om de Mont Ventoux te gaan beklimmen. En ook in het Judo is de verzekeringsmaatschappij actief.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties