Reactie De Mets, Heylen en Bossut kunnen pret niet op na derbyzege: "En die prei? Die was over tijd, geen soep meer van te maken"

De Mets, Heylen en Bossut kunnen pret niet op na derbyzege: "En die prei? Die was over tijd, geen soep meer van te maken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem is gewonnen door de bezoekers. En dus konden die wel lachen achteraf met alles wat er tijdens de wedstrijd was gebeurd. Voor diverse spelers was het dan ook een 'blij weerzien' met het Guldensporenstadion.

Gertjan De Mets keek erg uit naar de derby: "Na zeven jaar bij Kortrijk is zo'n derby natuurlijk extra speciaal. Vooraf had ik vooral positieve boodschappen gekregen van mensen die ik nog kende van mijn periode van bij de Kerels."

"Die paar negatieve reacties voor of tijdens de match? Daar kan ik dan ook goed om lachen, dat kan ik relativeren", aldus De Mets na de 0-1 zege. Zelf viel hij echter snel uit: "Ik verdraaide mijn knie in een duel. Zonde, want ik wilde hier wel iets laten zien. Toch hoop en denk ik dat het niet al te ernstig zal zijn."

Ook voor Michaël Heylen was het een weerzien met Kortrijk: "Ik ken nog wel wat mensen van bij de club en dus deed het zeker deugd om hier te komen winnen én met een clean sheet. Maar vooral voor de supporters was dit een belangrijke derbywinst."

Preisoep?

"Goed genoeg tot minstens de volgende derby", pikte De Mets dan weer in. "Ach, die plagerijtjes maken het net leuk allemaal. Dat Sammy Bossut opnieuw prei naar zijn hoofd geslingerd kreeg? Dat heeft hij graag, daar wordt hij net beter van."

"En die prei? Dat is goed voor in de soep te doen." Waarop de doelman later ook nog door de catacomben van het Guldensporenstadion liep. Zonder prei weliswaar. "Neen, hij was overtijd, er viel niets meer mee te doen", grapte hij. Zoals hij tijdens de match ook al had gegrapt tegen ref Lambrechts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties