De degradatiestrijd wordt bijzonder spannend, dit zijn de scenario's voor de drie kandidaten

De degradatiestrijd wordt bijzonder spannend, dit zijn de scenario's voor de drie kandidaten
Foto: © photonews

Het was ons debat van de week en het is ook gewoon een bijzonder 'heet' thema: de degradatiestrijd. Nog twee speeldagen hebben we voor de boeg, en het zou wel eens erg spannend kunnen gaan worden. Wat zijn de scenario's voor de laatste speeldagen?

Sporting Lokeren, 28 punten

Sporting Lokeren heeft vier punten voorsprong in de stand op zowel Eupen als KV Mechelen. Het heeft bovendien met Moeskroen (uit) en Zulte Waregem (thuis) nog een vrij makkelijk programma. 

Als het nog een keertje wint in zijn laatste twee duels, dan is het altijd gered. Kan het dat niet doen, dan moet het nog opletten. Met 2 op 6 kan het enkel nog laatste worden als Eupen en Mechelen 6 op 6 pakken én qua doelsaldo vijf goals beter doen in die laatste twee matchen. 

Met 1 op 6, is een 6 op 6 voor Eupen en Mechelen altijd voldoende. Als Lokeren geen punt meer pakt? Dan moeten Mechelen en Eupen nog steeds 6 op 6 halen, want bij een gelijke stand op 28 punten hebben de Waaslanders het voordeel van de gewonnen duels - 7 versus 6.

Eupen en KV Mechelen, 24 punten

Voor KAS Eupen en KV Mechelen is het duidelijk: ze hebben momenteel evenveel punten, evenveel gewonnen wedstrijden én hetzelfde doelsaldo (-19). Als Eupen de resultaten van Malinwa kan kopiëren, is het altijd gered.

KV Mechelen moet minstens 1 punt óf 1 doelpunt beter doen dan de Oostkantonners om de redding af te dwingen. Malinwa moet nog naar Standard en thuis tegen Waasland-Beveren, sowieso een moeilijker programma dan Eupen (naar Antwerp en thuis tegen Moeskroen)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties