De Boeck voor clash in Jan Breydel: "Club heeft een twaalfde man en ik hoop dat ze geen dertiende hebben"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 26 reacties
De Boeck voor clash in Jan Breydel: "Club heeft een twaalfde man en ik hoop dat ze geen dertiende hebben"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk staat voor twee belangrijke slotwedstrijden om play-off 1 te halen. De eerste opdracht is alvast niet van de poes, KVK moet in Jan Breydel iets gaan halen.

Dat de omstandigheden daar voor bezoekende teams niet ideaal zijn, toont de jarenlange reeks ongeslagen wedstrijden van de Bruggelingen in eigen huis. De 1-4 tegen Anderlecht op 20 december 2015 was de laatste nederlaag. "Club Brugge heeft een sterke twaalfde man", geeft ook coach Glen De Boeck aan.

Hij gaat nog een stapje verder. "Daar moeten we ons op instellen. Laat ons hopen dat daar in navolging van de voorbije weken geen dertiende bij komt, als je begrijpt wat ik bedoel."

KVK had al pech met de arbitrage

KV Kortrijk had het niet onder de markt met de arbitrage de laatste weken. "Zondag verdienden we de nederlaag (tegen Zulte Waregem, nvdr.) niet, maar onze kansen gingen er niet in. Bovendien viel aan de overkant een strafschop en werd een zuivere penalty op Makarenko niet gefloten."

Verder werd er bij de 0-0 tegen Eupen ook al een penalty niet gefloten voor de Kerels, terwijl er toch een videoref aanwezig was. De Boeck toonde toen die beelden op de persconferentie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties