De strijd om play-off 1 wordt nog intens met op papier nog 8 kandidaten: wie gaat het halen, wat zijn de programma's en de scenario's?

De strijd om play-off 1 wordt nog intens met op papier nog 8 kandidaten: wie gaat het halen, wat zijn de programma's en de scenario's?
Foto: © photonews

Club Brugge, Charleroi, Anderlecht en AA Gent zijn inmiddels zeker van play-off 1. Voor stekjes 5 en 6 wordt het nog twee speeldagen nagelbijten. Met diverse kandidaten voor wie het nog mogelijk is. Wat zijn de programma's en de scenario's om in play-off 1 te raken?

5. Racing Genk, 41 punten

Racing Genk staat er al bij al goed voor. Het heeft een kloof van drie punten op de nummers 7 en 8 in de stand en een merkbaar beter doelsaldo. Met 4 op 6 zijn ze altijd zeker van play-off 1, tenzij ze zwaar verliezen is ook 3 op 6 voldoende.

En zelfs met minder is het nog mogelijk zolang er geen twee teams boven hen uitkomen. Het speelt nog tegen Waasland-Beveren (uit) en tegen Gent (thuis)

6. Kortrijk, 39 punten

De Kerels hebben het nog in eigen handen. Met 6 op 6 zijn ze altijd en overal zeker van een stekje in de top-6. Enig probleem: het programma is loodzwaar. Naar Club Brugge en thuis tegen Charleroi, dat is nog spelen tegen de top-2.

Enig voordeel: de Kerels wonnen dit seizoen al 11 keer. Als er andere ploegen op gelijke hoogte komen, dan hebben de Kerels nog steeds het voordeel op basis van gewonnen matchen. Dat kan een voordeel zijn. 

7. Standard, 38 punten

Thuis tegen KV Mechelen en naar Oostende, dat is niet het moeilijkste programma. In eigen huis tegen de rode lantaarn en tegen een ploeg dat niet veel meer te winnen of te verliezen heeft, het is een troef voor de Rouches. Ze moeten wel over Kortrijk springen om de top-6 te pakken.

8. Antwerp, 38 punten

Antwerp speelt nog thuis tegen Eupen en trekt nog naar Anderlecht. Geen evident programma. Bovendien heeft het een doelsaldo van -3, terwijl Standard er eentje heeft van 0. Ze moeten dus ook voorbij de Rouches raken om de top-6 nog in te kunnen duiken. 

9. STVV, 36 punten

STVV heeft al bijna zeker een 6 op 6 nodig om nog een kans te maken. Met een loodzwaar programma (Charleroi uit, Club Brugge thuis) lijkt dat bijzonder moeilijk te gaan worden. 

10. Waasland-Beveren, 35 punten (Genk thuis, Mechelen uit)
11. Zulte Waregem, 34 punten (Anderlecht thuis, Lokeren uit)
12. KV Oostende, 33 punten (Gent uit, Standard thuis)

Mathematisch kan het ook nog voor Waasland-Beveren, Zulte Waregem en KV Oostende. Allen zijn ze dan wel verplicht van 6 op 6 te pakken én de resultaten in bijzonder veel andere wedstrijden moeten erg gunstig in hun voordeel evolueren. 

Oostende heeft het voordeel dat het zelf nog kan punten afsnoepen van Standard, Essevee kan dan weer met 40 punten ook 12 gewonnen duels hebben - waardoor de andere teams op 41 of meer moeten uitkomen.

Wie haalt play-off 1? Kies de 2 ploegen die het volgens jou gaan halen

79%
20%
59%
26%
3%
4%
3%
4%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties