Ivan Leko duidelijk op persconferentie: "Spelen beter voetbal dan in 2017"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Brugge
| 2 reacties
Ivan Leko duidelijk op persconferentie: "Spelen beter voetbal dan in 2017"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge pakte in 2018 'amper' 8 op 21. En toch maken ze zich op Jan Breydel nog niet druk. Dat bleek ook op de persconferentie voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk - "Een ploeg in vorm, maar we spelen thuis."

De wedstrijd in Standard was ietwat atypisch voor Club Brugge te noemen, al wilde Ivan Leko dat niet graag zeggen: "Ik ben niet akkoord dat we verdedigender speelden tegen Standard. We hadden het meeste balbezit en we waren goed. Onze linie was vaak 40 meter van onze doellijn en dat was echt hoog", aldus de coach.

Mentaliteit & hoge pressing

"De hoge druk was zoals tegen de meeste ploegen daar en dat deden we nu op dezelfde manier. We hebben het wel iets anders aangepakt, omdat we tijdens de bekermatch vier doelpunten slikten. Dat mocht zeker niet gebeuren. Verdedigen doe je met 11 spelers, niet enkel met de drie achterin en de mentaliteit zat goed." 

Leko is tevreden van wat blauw-zwart momenteel laat zien: "Ons voetbal is goed en zelfs beter dan in 2017, maar de resultaten zijn minder. We hebben drie-vier punten meer verdiend op basis van wat we hebben getoond. Kortrijk is een ploeg in vorm, maar we spelen thuis en willen absoluut winnen. Daarna kijken we pas naar STVV."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties