Daar is Teo weer: de redenen waarom het weer lukt

Daar is Teo weer: de redenen waarom het weer lukt

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Lukasz Teodorczyk heeft de weg naar doel teruggevonden. Maar hoe kan het dat een spits die maanden geen deuk in een pakje boter kon trappen, ineens zijn vorm vond? Een poging om het uit te leggen.

De lange periode van droogte is over. De woestijn is ten einde en de oase bereikt... Vijf goals in twee matchen, daar wordt elke spits blij van. Het vertrouwen was lang weg en niks lukte meer, maar Moeskroen kan de kentering geweest zijn. Een hattrick en Teo is vertrokken. Maar is het zo simpel?

De onvoorwaardelijke steun van het publiek

Toegegeven, we hebben zelf dikwijls de wenkbrauwen gefronst toen het publiek weer zijn naam begon te scanderen. Zeker als je de vergelijking met Hanni trok. Maar het is deels door die steun dat de Pool uit zijn dip geraakt is. Zijn goals van vorig seizoen hebben hem héél veel krediet opgeleverd. 

De komst van Marc Coucke

We gaan natuurlijk van Coucke geen wonderdokter maken, maar de onzekerheid is over. En als de nieuwe patron tegen jou komt zeggen dat je de enige topspits van de club bent en dat hij in je gelooft... Dan wil je wel al eens iets laten zien.

De komst van Coucke heeft een nieuwe wind door Anderlecht laten waaien. De belofte van vernieuwing en duidelijkheid heeft veel spelers deugd gedaan.

Beter bediend

Het is niet enkel Teo die uit zijn winterslaap gekomen is. Door het systeem van Vanhaezebrouck, met Morioka en Gerkens dicht bij hem, krijgt hij meer ruimte. En daarbij komt ook nog dat de centers aankomen.

Saief en Gerkens hebben er hem al eentje aangeboden en het zal niet lang meer duren of Appiah en Obradovic vinden ook wel eens zijn hoofd. De Franse rechtsback zijn revival is trouwens ook opmerkelijk te noemen. 

Het vertrouwen natuurlijk

Zoals een auto op benzine of diesel rijdt, werkt een aanvaller op vertrouwen. Die omgezette penalty tegen Moeskroen heeft hem volledig bevrijd. Daarna leek alles weer te lukken zoals in het begin van vorig seizoen.

Zonder vertrouwen had hij waarschijnlijk Bossut niet voorbijgeraakt of had hij zijn trap gemist bij die moeilijke derde goal tegen Moeskroen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties